måndag 18 januari 2010

Nya tag

Nytt år med både nya och gamla frågor.

Just nu pågår Folk och Försvars årliga konferens i Sälen. Lagom till konferensen har FP presenterat sitt försvarspolitiska program inför valrörelsen på SvD Brännpunkt. Rubriken är "Försvaret av Sverige måste stärkas". Claes Arvidsson, ledarskribent på SvD, kommenterar under rubriken "Folk vill att Sverige ska kunna försvaras" med att "långt-bort-i-stan-doktrinen har nått vägs ände". En åsikt som är lätt att dela.

MSB redovisade några dagar senare den årliga undersökningen om svenska folkets inställning till samhällsskydd och försvar. Där framgår bland annat att 32 procent av svenska folket vill öka utgifterna till försvaret. Så starkt stöd för ökade försvarsutgifter har tidigare bara överträffats 2008, direkt efter Rysslands invasion av Georgien, samt 2001, efter 11 september.

Det finns ett starkt stöd hos svenska folket för ett ökade resurser till försvaret. Och förväntan hos medborgarna är säkert att dessa ökade resurser ska ge ett starkare försvar, inte av "långtbortistan" utan ett starkare försvar av Sverige.

1 comments:

Tokmoderaten sa...

Kan bara nicka instämmande när jag läser ditt inlägg, Staffan.