söndag 8 november 2009

Något som gått snett

SvD har på sina webbupplaga rubriker där det står att "Malmömoderater kan samarbeta med SD". Samtidigt har DN på sin webbupplaga "Malmömoderater ska inte samarbeta med SD", vilket ligger närmare sanningen.

För att göra den här röran ännu rörigare, har Sydsvenska dagbladet en artikel med rubriken "Flyktingstopp högt på M:s agenda". Om man sedan läser artikeln, får man klart för sig att flyktingstoppet är ett lokalt förslag, som endast gäller för Malmö och som läggs fram av lokala malmöpolitiker.

Den som bara läser rubrikerna på nätet kan nu få intrycket att moderaterna har en mycket osäker syn på både flyktingmottagning och samarbete med SD. Något som självklart är helt fel.

Tobias Billström och den moderata partiledningen har, gång efter annan, gjort klart att Sveriges generösa flyktingpolitik ligger fast. Det är också helt klart att friheten att bosätta sig var man så önskar, trots de problem som följer med detta, är fast förankrad.

Fredrik Reinfeldt har tillsammans med de övriga alliansledarna, också gång efter annan, gjort klart att man inte vill bilda regering med stöd av SD.

Det finns inte stöd inom moderaterna för vare sig flyktingstopp eller samarbete med SD, och säkert inte hos något av de andra allianspartierna heller. Det här är en lokal Malmöfråga, som journalister och rubriksättare försöker göra större än den är.

0 comments: