onsdag 1 september 2010

Samtalskampanj är bäst!

Hemkommen efter några timmar dörrknackning i Rosersberg i Sigtuna kommun. Som vanligt var det både ris och ros, men för det mesta mycket positivt. Alla var inte alliansväljare, men många sa "Det är lugnt, jag röstar på er".

Roligaste var grabben (4 år?) som ville ha en knapp med Fredriks bild på. Jag hade bara en "Rör inte RUT"-knapp, vilket ju inte var lika intressant. Fredrik-knappen levererades senare under kvällen av en duktig valledare i Sigtuna.

Trevligaste var besöket hos den nordafrikanska familjen som fastade, men eftersom det närmade sig solnedgången var på väg att äta. Mor i huset hade nylagade samosas som hon självklart ville bjuda på. Sedan hade vi ett mycket bra samtal med sonen som förut hade röstat på S eftersom "det verkade som om S brydde sig mer om människor". I det här valet var det inte alls lika självklart vad han skulle rösta på, utan det står och väger mellan S och M.

Har sagt men kanske inte skrivit det förut: Samtalskampanjen är det både roligaste och trevligaste sättet att bedriva valkampanj på.

0 comments: