måndag 19 december 2011

Julinsamling till stöd för kvinnojourerna

I jul - när förhoppningsvis många är lite extra givmilda - genomför moderatkvinnorna och moderaterna Ekerö en kampanj till stöd för kvinnojouren i Solna Sundbyberg.

Solna Sundbybergs kvinnojour som hjälper och stödjer kvinnor från Ekerö, med eller utan barn, som utsatts för psykiskt, fysiskt och sexuellt våld eller hot. En viktig del i stödet är det skyddade boende som jouren bedriver där kvinnorna och barnen kan bo. Kvinnojourens verksamhet bygger mycket av sin verksamhet på ideell grund. Vi vill be om din hjälp att stödja kvinnojouren inför julen 2011.

Solna Sundbybergs kvinnojour behöver pengar och gåvor för att kunna fortsätta att bedriva sin verksamhet. Alla gåvor är välkomna. Vill du skänka pengar kan du sätta in pengarna på kvinnojourens postgirokonto nr 433 69 50-3. Vill du skänka en gåva så vill vi ge några förslag på vad jouren behöver:

hygienartiklar som tvål, schampo, tandborstar, tandkräm, plåster
underkläder i damstorlek
handdukar
sängkläder
gardiner
barnböcker och leksaker
nya stekpannor och kastruller
barnkläder i storlek 00 – 146 cc

Om du vill hjälpa till med ett bidrag, kontakta då någon av oss.

Tack för ditt bidrag och din tid!

Ann-Britt Fransson
Projektledare
Moderatkvinnorna i Ekerö
annbritt.fransson@gmail.se
072-1833277

Staffan Strömbäck
Moderaterna i Ekerö
Ordförande socialnämnden Ekerö
staffan.stromback@gmail.com
073-6604133

2 comments:

Anonym sa...

Våld i nära relationer förekommer oavsett kön, sexuell läggning och etnicitet. Vad gör ni för hela denna breda grupp?

Staffan Strömbäck sa...

I den här insamlingen har Ekerö moderatkvinnor och moderater valt att stödja kvinnojouren Solna Sundbyberg, just därför att de tar emot kvinnor från Ekerö.
Visst är det så att det finns annat våld än våld mot kvinnor. Och att det finns andra än just kvinnojouren i Solna Sundbyberg som behöver stöd. Finns förhoppningsvis andra som vill engagera sig för dessa.