fredag 8 maj 2009

EU-val och förbundsstämma

I går kväll var det upptaktsmöte till EU-valet på Ekerö. Det var roligt att se så många medlemmar som ville engagera sig, trots att intresset för EU-valet enligt opinionsmätningarna är så lågt. 

Innehållet i valplattformen kunde väl ha varit lite mer inspirerande. Men jag tror att många medlemmar har stort förtroende för våra kandidater. Det gäller både deras track record vad gäller förmåga att påverka beslut i EU-parlamentet, lika väl som att de har en stabil ideologisk kompass. Det är sånt som inspirerar. 

I morgon är det förbundsstämma i Stockholms län. Förbundsstyrelsen har lämnat svar på min motion Till försvar för försvaret. Ett iofs välskrivet svar, men som avslutas med att de föreslår att motionen ska anses besvarad. 

Med tanke på att utvecklingen i Ryssland inte visar något som helst tecken på att vända, tycker jag nog att det finns anledning att bifalla motionen.  

1 comments:

Fredrik Antonsson sa...

Staffan,

Hoppas att Du får stämman med Dig angående ditt Försvar av Försvaret. Skulle inte Ramsay ställa upp på den så kommer jag lämna Sundbybergsföreningen - det kan Du hälsa honom.

MVH!