söndag 10 maj 2009

Försvar, EU och klantig klubbföring

Igår var det politik hela dagen. Först förbundsstämma för Stockholms länförbund i Chinateatern, sedan moderat valupptakt inför EU-valet på Norrmalmstorg och till slut tillbaka till konvent Politik 08 med både Stockholms stad och län i Chinateatern. 

Förbundsstämman var bra, trots att jag inte fick bifall till min motion Till Försvar för Försvaret. Att debattera försvarspolitik är svårt i sig. Och att väcka försvarsintresse hos politiker som har ansvar för äldreomsorg, sjukvård och skola är ännu svårare. Att dessutom få gehör för ett så politiskt inkorrekt förslag som att öka anslagen till försvaret... Ja, hade jag lyckats med det hade det blivit champagne. 

Trots stämmans beslut att anse motionen besvarad, är jag ändå nöjd. Det var en bra debatt, och jag tror att det var många ombud som bland annat funderade på om det verkligen inte kostar mer att skicka soldater till Afghanistan än till Gotland. Fick också flera uppmuntrande kommentarer efteråt. 

Upptakten på Norrmalmstorg var både rolig och intressant. Korv, schlager och sockervadd blandat med utfrågning av toppkandidaterna till EU-parlamentet och pep-talk av toppministrarna i regeringen. Fullsatt, folkligt och festligt är Carl Bildts bloggrubrik.

Konventet Politik 08 var - tyvärr - bottennappet. Det berodde på en mötesordförande som visade en sällan skådad okänslighet, bland annat beskrivet av Paul Lindquist här

Att delegaterna från Lidingö tillsammans med ytterligare ett tiotal valde att lämna var bara början. Många av oss som stannade kvar, gjorde det nog för att lyssna på Fredrik Reinfeldt som höll ett bra och inspirerande anförande. När anförandet var slut, lämnade mer än hälften av delegaterna. Innehållet i rapporterna var till stora delar mycket bra, och hade förtjänat en bättre och bredare behandling. 

0 comments: