torsdag 10 september 2009

Mat i lådor, kvalitet och duktiga kockar

Möte med kocken Fredrik Eriksson och en representant för Elite Hotels om mat i äldreomsorgen. Elite har i år gått in i branschen "mat i låda" under varumärket Varsågod. De har en uttalad ambition att nischa sig med kvalitet och övertog Samhalls anläggning i Sala vid årsskiftet. Den anläggningen användes som ett slagträ i debatten för något år sedan. Elite har nu en stor utmaning framför sig.

Greppet att engagera en känd och kompetent kock som rådgivare är nog klokt. Det finns mycket att göra för att lyfta både image och innehåll för färdiglagat. Självklart förutsätter bättre kvalitet en ökad vilja att betala. Det är inte självklart att alla är intresserade av att betala mer för maten. Men de som vill betala, borde ju kunna få bättre kvalitet.

Till hösten kan vi i vanliga livsmedelsaffärer köpa deras matlådor, och själva avgöra om den håller måttet.

En intressant kväll, och det är bara att hoppas att ambitionen att lyfta kvaliteten på "mat i låda" får genomslag.

0 comments: