onsdag 2 september 2009

Kör regeringen över Ekerö?

Enligt SvT Rapport kommer regeringen att besluta om klartecken till Förbifart Stockholm, aka Västerleden. Oklart är fortfarande vilka villkor som regeringen ställer, och i vilken utsträckning Ekerö kommuns krav har tillgodosetts.

Att Ekerös innevånare efter en investering på 27 miljarder kronor borde få en bättre, och inte sämre, trafiklösning verkar ganska rimligt. Det är därför Ekerö kommun kräver breddning av Ekerövägen in till Brommaplan. Har skrivit om det här, här, här och här.

Vägverket och Ekerö kommun har undertecknat ett avtal med det innehållet. Nu har regeringen möjlighet att fatta ett beslut som säkerställer att innehållet i avtalet genomförs.

1 comments:

Fredrik sa...

Avtalet mellan Vägverket och Ekerö innehåller allt för många luddiga formuleringar för att jag skall se förändringarna som en realitet. VV skall "verka" för en långsiktig lösning av... VV skall "verka" för att planen innefattar... Realistiskt sett kommer Förbifarten att byggas, Ekerövägen förbli 3 körfält mellan Tappström och Nockeby. Bromma, Ängby och Nockeby folket kommer att köra ut på Ekerö för att komma norrut och söderut utan att trassla förbi Solvalla och Tranebergsbron.....kanske så att Ekerö kommun kan ta ut trängselskatt ;-)
Fredrik