onsdag 7 oktober 2009

IT på flera olika sätt

Social samrådsgrupp i afton. Kvällen gick digitaliseringens tecken.

Först ut på den digitala pisten var Henrik von Sydow. Han har fått i uppgift av partistyrelsen att ta fram ett förslag till hur moderaterna på ett klokt sätt ska ta tillvara den nya teknikens möjligheter. Uppgiften är verkligen inte enkel, och framför allt med tanke på att den ska redovisas före jul i år. Ett första frukostmöte har genomförts. Men om Henrik fortsätter att arbeta lugnt och metodiskt med en stabil grund i moderat ideologi kan det här nog bli riktigt bra. Henrik är bra, nästan lite synd att han inte har plats i regeringen.

Sedan fick vi en insikt i hur tillståndsenheten i Stockholms stad arbetar för att datorisera tillståndsgivning för alkoholutskänkning. Det finns många intressant möjligheter hur den offentlig administration kan samtidigt både göras billigare och samtidigt höja servicenivån. Här är ett konkret exempel, som kan ge inspiration till liknande initiativ inom flera områden.

Slutligen berättade två fältarbetande socialsekreterare från Danderyd hur man, inom och med hjälp av sociala medier, når ungdomar och barn på glid. Intressant att socialtjänsten i Danderyd har varit ute på nätet sedan 2000. Man började på Lunarstorm, men är sedan några månader tillbaka mest aktiva på Facebook. Ett svårt område, men ska man ha en uppsökande och förebyggande fältverksamhet, så är nätet "stället att vara" på.

En mycket givande kväll.

1 comments:

Mary sa...

Håller med - Henrik är mycket bra.