fredag 24 oktober 2008

Ger homoäktenskapen riksdagsplatser för sverigedemokraterna?

Enligt Sveriges Radio, som också refereras i DN, kommer de övriga regeringspartierna att köra över KD i frågan om könsneutrala äktenskap. På ett sätt är det inte så förvånande. Fredrik Reinfeldt har under senaste året uttalat sig ganska kategoriskt i den här frågan.

Det var nog inte särskilt många moderatväljare som inför valet 2006 trodde att moderaterna skulle vara beredda att spräcka regeringen på den här frågan. Jag kan till och med tänka mig att det fanns, och finns, ganska många moderatväljare som stödjer kristdemokraternas uppfattning.

Moderatledningen, och alliansregeringen, spelar ett högt politiskt spel. Att allmänborgerliga väljare går till kd är väl inte något större problem. Men om sverigedemokraterna förstår att fånga upp de alliansväljare som inte är nöjda med regeringens hantering av könsneutral äktenskapslagstiftning och behovet av ett starkt försvar, finns risk för att SD kommer att få representation i riksdagen efter valet 2010.

1 comments:

Sd-väljare sa...

En mycket korrekt analys. Sd kommer aldrig att acceptera homoäktenskap eller ett svagt eller nedlagt nationellt försvar. Dessa frågor är mycket viktiga för sd redan idag, och lita på att de kommer att bli det i valrörelserna.