söndag 30 november 2008

Äntligen!

Sitter och läser resultaten från moderaternas framtidskonvent. 

Många bra ideer och en del konkreta förslag med tydliga ställningstaganden. Det är också välgörande att de frågor som lyfts fram är aktuella och handlar många gånger om frågor som direkt berör oss som bor i Sverige. Detta är mycket tydligt i den kommunalpolitska förnyelsen

Samtidigt finns i de flesta uttalandena en tydlig förankring i den sammansmältning av marknadsliberalism och socialkonservativatism som är moderaternas ideologiska grund. 

De förslag från arbetsgrupperna som gick i fel ideologisk riktning, t ex detaljregleringen inom barnomsorgen, sorterades bort. Det som gick i rätt riktning, t ex åtgärder för att stärka integrationen, fick bifall. Men utan några systemteoretiska, eller abstrakta ideologiska utvikningar. 

En tydlig inriktning, med förankring i vardagen. Bra! 

Detta är bland det bästa som hänt inom moderaterna sedan valsegern 2006. Resultaten från framtidskonventet är mycket lovande. Nu ska uttalandena omsättas detta till konkreta beslut. Då kan väljarna 2010 se att moderaterna både vill och kan lösa dagens och morgondagens problem. 

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN

0 comments: