måndag 1 december 2008

Det är nog bra att Göran Johansson avgår ..

Göteborgs kommunalråd Göran Johansson skriver på Newsmill att "Alliansen har sagt att man måste vinna de tre storstäderna för att vinna nästa val och då måste det långa och mycket framgångsrika socialdemokratiska maktinnehavet i Göteborg krossas.Volvo offras för att visa att städer med socialdemokratiskt styre inte hänger med i utvecklingen. Det är farligt för regeringen om Göteborg har bättre tillväxt än Filippa Reinfeldts Stockholm. De vill inte att vi ska vara framgångsrika."

Det kan väl inte vara så att Göran Johansson verkligen - på riktigt - tror att detta är grunden för bland annat Maud Olofssons ställningstagande mot ett statligt ägande av Volvo? Att ministrarna i den borgerliga alliansregeringen med berått mod låter många människor i en hel region fara illa, för att det förbättrar möjligheterna för alliansen att vinna valet 2010? 

Om någon i KFML(r) under det allra rödaste 70-talet hade hävdat detta, skulle väl knappast någon ha blivit förvånad. Men att Göran Johansson, ledande socialdemokratisk politiker sedan många decennier, på fullt allvar påstår att hans politiska motståndare är beredda att driva människor från hus och hem (vilket är konsekvensen av en sämre tillväxt) för att vinna nästa val.... 

Det är nog bra att Göran Johansson avgår. Hoppas att hans efterträdare har en mera sansad syn på sina politiska motståndare och deras drivkrafter. 

SvD, SvD 

0 comments: